Pismo: Latinica
Format: 21 cm

Sa gotovo celim vekom zakašnjenja, na srpskom jeziku izašlo je prvo izdanje kapitalno važnog dela "Propaganda" tvorca PR-a i "oca spinovanja", Edvarda Bernajsa. Iako je prvi put objavljena na engleskom daleke 1928, ova knjiga ne samo što nije izgubila ni trunku aktuelnosti, već nekim čudom postaje sve aktuelnija i deluje kao da je napisana sasvim nedavno. Edvard Bernajs (1891-1995) nije beznačajna ličnost - naprotiv. On je osnivač i kodifikator odnosa sa javnošću kao profesije, koja danas predstavlja delatnost u kojoj se obrću milijarde dolara, evara, dinara i svih mogućih valuta uložene u oblikovanje javnog mišljenja onako kako finansijeru odgovara. Pored toga što je univerzitetski udžbenik širom sveta, knjiga "Propaganda" treba da bude obavezno štivo pre svega svakog građanina koji želi da bude svestan procesa kojima je izložen u društvu i prikrivene manipulacije medijima i institucijama društva. Ova knjiga je veoma korisno štivo za svakog poslovnog čoveka koji treba da predstavi proizvode i interese svog preduzeća javnosti ili nekim užim ciljnim grupama. Takođe, dobrih razloga da pažljivo pročitaju "Propagandu" imaju i kulturni radnici i umetnici koji pokušavaju da predstave svoj rad javnosti, kao i svi ostali koji komuniciraju sa javnošću - novinari i urednici, političari, vršioci javnih službi, kustosi muzeja, naučnici, dekani fakulteta, sveštena lica, humanitarni radnici, filmski producenti, sportski radnici, ali pre svega zaposleni u marketinškim i PR agencijama.

“Ne postoji nikakvo opravdanje za činjenicu da je ova knjiga prevedena na srpski jezik čak 86 godina nakon što je objavljena u SAD. Ona obrađuje temu koja je aktuelna u svakom vremenu. Knjiga predstavlja uputstvo za razumevanje i lakše snalaženje u mnoštvu informacija kojima smo izloženi, oruđe za razlikovanje informacija opterećenih propagandom od onih koje to nisu. Ipak, impresije ovom knjigom nikako ne bi smele da smetnu sa uma činjenicu da je Edvard Bernajs svojim mislima i delima služio svemu, samo ne dobru u svetu na koje se često poziva.” (Branislav Omorac, Nova srpska politička misao)

“Iako je pisana i objavljena dvadesetih godina 20. veka, ‘Propaganda’ deluje kao da je pisana juče. Nevelika po obimu, izvršila je veliki i važan uticaj na svet kakav poznajemo.” (Branislav Đorđević, Novosti)

“Propaganda, Edvarda Bernajsa, retko je korisna knjiga. Iako je napisana u trećoj deceniji prošlog veka, propagandna tehnologija koju izlaže i dalje je aktuelna i primenjiva.” (Slobodan Vladušić, Novi polis)